Naslovna ISTAKNUTO Akcija davanja krvi od danas do 19. maja, pod sloganom ”Život je...

Akcija davanja krvi od danas do 19. maja, pod sloganom ”Život je krv”

Ohrid, 18. marta 2023.- U Ohridu se danas održava sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj i na kome su uèešæe potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vuèiæ i premijer privremenih institucija u Prištini, odvijaæe se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajèaka. FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ

BEOGRAD – Institut za transfuziju krvi organizuje od danas do 19. maja 20 akcija dobrovoljnog davanja krvi, pod sloganom ”Život je krv”.

Institut poziva građane da se priključe kampanji i doniraju krv radnim danima od sedam do 19 časova, subotom i tokom prvomajskih praznika od osam do 15 časova u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, kako bi zajedničkim snagama obezbedili dovoljne količine krvi za i lečenje bolesnih i povređenih pacijenata, saopštio je Institut.

Svi građani koji dobrovoljno daju krv tokom ovih 20 dana u Institutu dobiće kao poklon zahvalnosti sportski ranac sa sloganom kampanje ”Život je krv”.

Osim toga, svi davaoci mogu da učestvuju u nagradnoj igri, a tri najsrećnija dobitnika osvojiće specijalni poklon i uživaće u spa vikendu sa osobom koju vole.

Na dan davanja krvi davaoci popunjavaju kupon, koji ubacuju u bubanj iz koga se izvlače srećni dobitnici u subotu 20. maja u Institutu za transfuziju krvi.

Kako je navedeno, akcija se organizuje u saradnji sa kompanijom MaxBet.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version