BEOGRAD – Uprava granične policije, povodom predstojećih prvomajskih praznika, tokom kojih se očekuje povećan priliv naših i stranih građana na graničnim prelazima, poziva sve da pre polaska na put provere stanje na graničnim prelazima, rekao je danas Borko Sparić iz Uprave granične policije.

On je naglasio da se o trenutnom stanju na graničnim prelazima građani mogu upoznati na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto-moto saveza Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako bi se izbeglo stvaranje gužvi i dugo čekanje na graničnim prelazima, Sparić je apelovao na građane da koriste i alternativne granične prelaze – Horgoš 2, Đala, Rabe, Bački Breg, Rastina, Bajmok i Bački Vinogradi.

”Radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom od subote 29. aprila do utorka 2. maja biće produženo, tako da će prelaz raditi od 7 do 22 časa”, istakao je Sparić.

Dodao je i da je pre polaska na put neophodno da građani provere rok važenja pasoša, a ako putuju svojim automobilom i rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole, kao i da li je registraciona nalepnica važeća u vreme putovanja.

”Uprava granične policije svim građanima koji putuju van zemlje želi srećan put, a onima koji dolaze kod nas prijatan boravak u našoj zemlji”, poručio je Sparić, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug