LONDON – Bivši nemački teniski as Boris Beker rekao je da je morao da se sprijatelji sa “opakim momcima” u zatvoru kako bi preživeo, obećavši da će osvojiti “peti set svog života”.

U intervjuu za “5 Lajv brekfast”, trostruki osvajač Vimbldona je rekao da je zatvor bila “prava kazna”, ali da je tamo shvatio da je “borac”, preneo je “Dejli mejl”.

On je služio osam meseci od dvoipogodišnje zatvorske kazne jer je sakrio imovinu vrednu nekoliko miliona funti kako bi izbegao plaćanje dugova.

Kaznu je služio u zatvorima Vondsvort u Londonu i Hanterkomb u Oksfordširu, a izašao je u decembru, kada je deportovan u Nemačku.

Očekivalo se da će Nemac, koji je živeo u Velikoj Britaniji od 2012. godine, služiti polovinu kazne, ali je pušten iz zatvora posle osam meseci i nije mu dozvoljeno da uđe u Britaniju do 2024. godine.

“To je prava kazna. Zamišljeno je da bude kazna, da budete zatvoreni i svako ko kaže da zatvorski život nije težak, laže. Posebno je težak život za nekoga ko dolazi odakle ja dolazim. Nikada nisam bio zatvoren, zato je bilo baš brutalno, vrlo drugačije iskustvo nego što vidite u filmovima ili čujete kroz priče”, rekao je Beker.

On je dodao da je bio primoran da se sprijatelji sa “opasnim momcima” u zatvoru kako bi bio bezbedan.

“Zatvor je veoma opasan. Nezgodno mesto, borite se svaki dan za opstanak”, poručio je Beker.

indeksonline.rs/Tanjug