BEOGRAD – Otkada su na koridorima 10 i 11 postavljene kamere procesuirano je 385.000 počinjenih saobraćajnih prekršaja, koji se pre svega odnose na prekoračenu brzinu, nevezivanje sigurnosnog pojasa i razgovor mobilnim telefonom, izjavio je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

On je naveo da se uoči i tokom predstojećih vaskršnjih praznika očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji i dolazak velikog broja vozila iz Zapadne Evrope, kako stranaca koji putuju prema Grčkoj i Bugarskoj tako i naših državljana koji dolaze kući.

Govoreći o tome koje će mere pojačane kontrole saobraćaja tih dana sprovoditi policija naveo je da će se preko odgovarajućeg portala na koridorima 10 i 11 kontrolisati brzina kretanja motornih vozila i njihovo sankcionisanje.

“Akcenat dajemo brzini jer ona preovlađuje među faktorima koji utiču da se dese saobraćajne nezgode. Kada govorimo o lokalnim aktivnostima, na teritoriji policijskih uprava su takođe sačinjeni planovi zbog očekivanog dolaska većeg broja vozila, tako da će i na lokalnom nivou biti sprovođene pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju u otkrivanju ostalih prekršaja, a to je upravljanje pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ali i brzine na mestima gde se može očekivati da dođe do prekoračenja brzine”, rekao je Belencan.

Sagovornik Tanjuga je istakao da saobraćajna policija kao partner učesnicima u saobraćaju nastoji da deluje preventivno i da se i najave pojačane kontrole preko medija rade kako bi se doprinelo da stanje u saobraćaju bude bolje i da se učesnicima u saobraćaju ukaže na
nebezbedno i nepropisno učestvovanje u saobraćaju.

indeksonline.rs/Tanjug