Trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber rekao je danas veruje da će njegov tim protiv Radničkog 1923 na domaćem terenu prekinuti seriju od tri poraza u Super ligi Srbije.

“Podigli smo nivo igre, iako su dva meča sa Vojvodinom ostavila traga. Pokušali smo da se popravimo protiv Voždovca i uspeli smo u nekim segmentima. Voleo bih da nastavimo da se borimo, da budemo još agresivniji i ofanzivniji. Možda nam se vrati, pa i mi u 92. minutu uzmemo tri boda”, rekao je Berber.

Uoči trećeg kola plej-ofa, Novi Pazar je šesti na tabeli sa 50 bodova, dok osmoplasirani Radnički ima 38.

“Predstoji nam zgusnut raspored u ritmu vikend-sreda. Ponovo moram da rotiram, kao bismo dobili na svežini. Radnički 1923 je iskusna i dobra takmičarska ekipa. Filip Ivanović, Damjan Krajišnik, Luka Zorić, Vasilije Đurić i ostali imaju određeni kvalitet. Ako im se dozvoli prostor, mogu da nam naprave dosta problema”, ocenio je Berber.

“Nadam se da ćemo da ih neutrališemo, da mnogo ozbiljniji i skoncentrisaniji pobedom obradujemo navijače, koji se vraćaju na tribine. Mislim da će sve da bude kako treba”, dodao je on.

Berber ne moža da računa na desnog beka Perišu Pešukića i štopera Slobodana Rubežića. Pešukić je zbog teške povreda zgloba završio sezonu, dok su Rubežića eliminisali kartoni.

Stanojlović: Vreme je za gol
Napadač Pazaraca Slobodan Stanojlović postigao je tri gola u Super ligi Srbije i jedan u Kupu Srbije, od kojih je prvenstveni pogodak protiv Čukaričkog preneo iz TSC-a.

“Voleo bih da opet pobedimo Radnički 1923, a da ja dobijem šansu i iskoristim je na najbolji način. Očekuje nas težak protivnik, koji dobro igra u oba pravca. Po meni, biće dosta teže nego protiv Voždovca. Igrački smo se podigli, ali potrebno je da budemo na još većem nivou”, naveo je Stanojlović.

On je izrazio očekivanje da će se upisati u strelce posle skoro tri meseca.

“Vreme je, dugo nisam postigao gol. Napadač sam, to mi je posao. Radim najjače na svakom treningu da bi mi se vratilo na terenu. Očekujem nešto pozitivno u narednim utakmicama”, kazao je Stanojlović.

Novi Pazar i Radnički 1923 igraju u subotu od 17.00 na Džaizkoin areni.

M. Minić