SARAJEVO – Tradicionalni bajramski prijem za zvanice, koji organizuje reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein Kavazović neće biti održan ove godine, a novac koji bi bio utrošen za ove namene doniran je Biblioteci za slepa i slabovidna lica u Sarajevu.

Rovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim Malanović uručio je taj novac danas radnicima ove jedinstvene ustanove koja slepim i slabovidnim osobama svih dobnih grupa obezbeđuje i pozajmljuje bibliotečku građu neophodnu u svakodnevnom životu, stručnom usavršavanju, profesionalnom radu i društvenom angažmanu.

“Stari je običaj da kada se obavi bajram-namaz, velikodostojnici iz političkog, javnog, kulturnog života, kao i običan svet, dolaze kod reisu-l-uleme i čestitaju mu Bajram. Mi smo ranije pripremali čestitanje i prijem. Ove godine reisu-l-ulema je odlučio da će biti čestitanje, ali da neće biti prijema. Imajući u vidu ekonomsku situaciju u našoj zemlji, reisu-l-ulema je odlučio da sredstva predviđena za prijem donira ovoj biblioteci”, izjavio je Malanović.

Osim novca, zaposlenima Biblioteke su uručeni i paketi.

“Ovo je posebno vreme, vreme ramazana, kada treba biti blizu jedni drugih i naravno poseban osećaj imati za one koji su u stanju potrebe. To nas vera duži”, naveo je Malanović, preneo je sarajevski portal Klix.

indeksonline.rs/Tanjug