ČAČAK – Sneg u Čačku pada od dva časa posle ponoći i na periferiji grada njegova visina je iznad 10 centimetara, dok je u brdsko-planinskim delovima teritorije grada dostigao i 40 centimetara.

“Oni što je najbitnije svi putni pravci su prohodni. Svi oni kojima je povereno zimsko održavanje su na terenu, od dva sata posle ponoći čisti se gradsko područje i posipa so, oko četiri sata ekipe su krenule sa čišćenjem seoskih područja. Svi su nesmetano mogli da dođu na svoja radna mesta i đaci u škole”, rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Stevanić.

“Ukoliko vikendom padne sneg, putevi do manastira su prioriteti, i oni se redovno čiste. Gradski bedem kraj Morave je očišćen, takođe i staze u gradskom praku. Soli i rizle ima dovoljno, krenuli smo sa redovnim kočenjem, ali smo na vreme prebacili mašine za ove zimske uslove i mogu da kažem da nas sneg nije iznenadio”, rekao je Stevanić.

Nadležni apeluju na vozače, ali i ostale učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima na putu, ako i da ne kreću na put bez preke potrebe.

indeksonline.rs/Tanjug