BEOGRAD – Centar za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD) i Ministarstvo turizma i omladine potpisali su Memorandum o saradnji kojim je dogovorena saradnja u oblasti sprečavanja svih oblika zlostavljanja dece i mladih u putovanjima i turizmu, saopšteno je danas.
Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić smatra da je od ključne važnosti da rad nevladinog sektora bude podržan od strane donosioca odluka.

“Očekujem da će dogovorena saradnja sa Ministarstvom turizma i omladine omogućiti, između ostalog, stvaranje uslova za prenošenje znanja i implementaciju dobrih praksi u ovoj oblasti i na taj način podići svest o prisustvu i značaj pravovremenog, adekvatnog reagovanja na ovaj, do sada u našem okruženju nedovoljno prepoznat problem”, rekao je Jurić, navodi se u saopštenju Centra.

Dodao je da oseća veliku zahvalnost prema Ministru turizma i omladine Huseinu Memiću jer je pokazao želju da se problemi nestanaka i zlostavljanja dece rešavaju instuticionalno i sistemski.

Navodi se da je Ministarstvo turizma i omladine prepoznalo značaj ovog globalno prisutnog problema i u tom smislu izrazilo spremnost da pruži podršku aktivnostima Centra, usmerenim pre svega na podizanje svesti i prevenciju, kao i zaštitu dece i mladih i unapređenje njihove bezbednosti u putovanjima i turizmu u našoj zemlji i šire.

indeksonline.rs/Tanjug