BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio se danas grčkoj opoziciji za nedvosmislenu javnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

“Želim da izrazim svoju najdublju zahvalnost našoj grčkoj braći i prijateljima iz Sirize, Aleksisu Ciprasu i Jorgosu Katrugalosu, za njihovu nedvosmislenu javnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije”, naveo je Dačić na Tviteru.

Opoziciona Siriza osudila je stav grčke vlade prilikom glasanja oko prijema Kosova u Savet Evrope podvukavši da se uzdržanom pozicijom Atine, bez objašnjenja i konsultacije sa političkim snagama u zemlji praktično, bez objašnjenja menja čvrsti grčki stav po pitanju KiM, prenela je Politika.

U izjavu Jorgosa Katrugalosa, šefa diplomatije u nekadašnjoj Ciprasovoj vladi koji govori u ime Sirize, podvlači se da Grčka uvek mora da promoviše mir i stabilnost na Balkanu podržavajući obostrano prihvatljiva korake i rešenja te da uzdržani stav prilikom glasanja o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope ne doprinosi tom cilju.

indeksonline.rs/Tanjug