BEOGRAD – U Srbiji će danas tokom dana biti oblačno, vetrovito i hladno, sa slabim snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, osim na severozapadu Vojvodine gde će biti suvo.

Ujutru će ponegde biti slabog mraza, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj Krajini padaće kiša koja se sredinom dana očekuje ponegde i u ostalim nižim predelima Srbije. Po podne i uveče doći će do postepenog prestanka padavina u svim predelima.

Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, na istoku kratkotrajno i sa olujnim udarima, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od -1 do 3 °C, najviša dnevna od 2 do 5 °C.

U Beogradu će tokom dana biti oblačno i hladno sa slabim snegom, sredinom dana i sa slabom kišom. Duvaće umeren, povremeno i jak severni i severozapadni vetar. Uveče će doći do prestanka padavina, a vetar će biti u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 0 °C, najviša dnevna oko 2 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u jutarnjim satima sve do kraja sedmice očekuje lokalna pojava mrazeva (na 2 m do -2 °C, a pri tlu do -5 °C).

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u planinskim predelima uz provejavanje slabog snega.

Slaba kiša očekuje se u petak po podne u Banatu, a za vikend i početkom sledeće sedmice mestimično i u ostalim predelima.

indeksonline.rs/Tanjug