BANJALUKA – Najbolji teniser planete Novak Đoković, zahvalio se publici posle pobede nad Lukom van Ašom (2:1) u drugom kolu Srpska opena i rekao da je oduševljen atmosferom u Banjaluci.

“Ovo je najbolja atmosfera koju sam doživeo, a igram profesionalno tenis 20 godina. Hvala svima što ste došli. Igrali smo skoro tri sata, vi ste ostali, i zbog vas sam danas pobedio”, rekao je Đoković na terenu posle meča.

Đoković se osvrnuo i protivnika.

“On je mlad perspektivan teniser, ni ja o njemu nisam mnogo znao. Pobedio je Vavrinku. Ja sam na treningu pokušavao da repliciram šta će biti na terenu, njemu želim mnogo sreće i hvala mu što je pustio ‘dekicu’ poput mene danas”, kazao je Đoković.

Objasnio je i zašto je sebe nazvao “dekicom”.

“Dekica u sportskom smislu, životno se osećam mlado. Zadao sam sebi da igram još mnogo godina, ali ajde, videćemo. U životu se nikad ne zna, nepredvidivo je jako kad pređeš granicu od 35 godina, svaki turnir znači duplo više. Ovo je možda i jedini put da igram ovde, ali se nadam da nije. Ovaj jedinstveni događaj je izazvao mnogo emocija u meni”, zaključio je Đoković.

indeksonline.rs/Tanjug