MONTE KARLO – Najbolji teniser planete Novak Đoković eliminisan je u osmini finala Mastersa u Monte Karlu pošto je posle velike borbe i jednočasovne pauze zbog kiše poražen od Italijana Lorenca Muzetija 1:2 (6:4, 5:7, 4:6) u meču koji je trajao dva sata i 56 minuta, a obeležili su ga loši servisi oba igrača, kao i neopravdani zvižduci publike Srbinu.

Đoković je bolje otvorio meč i već u četvrtom gemu stigao do brejka, ali je odmah zatim Italijan uzvratio ribrejkom.

Srbin je međutim u narednom gemu opet napravio brejk, da bi kod vođstva 5:3, na servis Muzetija, imao dve set lopte, ali ih nije iskoristio.

U sledećem gemu imao je Đoković još jednu set loptu, ali ne samo da je nije iskoristio, nego je dozvolio Italijanu da preokrene i napravi brejk.

Ipak, u narednom gemu Đoković stiže do novih set lopti, a iskoristio je treću u tom gemu, a ukupno šestu za vođstvo 1:0.

Drugi set je počeo brejkom Muzetija. Dve brejk-lopte Italijan nije iskoristio, ali treću jeste.

Uzvratio je međutim Novak novim brejkom već u sledećem gemu. Treći gem je ponovo pripao Muzetiju koji je opet uspeo da oduzme servis Srbinu, da bi u četvrtom opet Novak vratio brejk.

Zatim je konačno prekinuta serija od šest gemova u nizu sa brejkom, pa je Novak poveo 3:2, a odmah zatim novim brejkom i 4:2. Italijan se ipak nije predavao i uspeo je da novim brejkom smanji na 4:3, a zatim i izjednači na 4:4, a zatim trećim vezanim osvojenim gemom stigne do potpunog preokreta i šanse da servira za 1:1 u setovima.

U tom devetom gemu drugog seta Novak je bio oštećen za poen, tražio je korekciju koja nije napravljena, a publika mu je zviždala iako se ispostavilo da je bio u pravu. Đoković je u sledećem gemu ponovo napravio brejk za 5:5, ali je neverovatnim, 14. brejkom ukupno u meču, Muzeti poveo 6:5, da bi zatim konačno stigao do izjednačenja u setovima.

Na startu trećeg seta, kod rezultata 1:1, počela je jaka kiša, koja je izazvala jednočasovnu pauzu.

Posle nastavka meča, do 3:3 nije bilo brejkova, ali je onda Italijan uspeo da uzme Novaku servis i povede 4:3, a zatim i potvrdi brejk i stigne do 5:3.

U narednom gemu je Muzeti imao dve vezane meč lopte, ali je Srbin obe spasio, a zatim propustio i brejk loptu. Italijan je iskoristio četvrtu meč loptu i stigao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Muzeti će u petak u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Janika Sinera.

indeksonline.rs/Tanjug