Naslovna Sport Đoković pobedio Gahova i plasirao se u treće kolo Mastersa u Monte...

Đoković pobedio Gahova i plasirao se u treće kolo Mastersa u Monte Karlu

Serbia's Novak Djokovic returns the ball to Daniil Medvedev during their semi final match of the Dubai Duty Free Tennis Championships in Dubai, United Arab Emirates, Friday, March 2, 2023. (AP Photo/Kamran Jebreili)

MONTE KARLO – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Monte Karlu pošto je za sat i 47 minuta pobedio Rusa Ivana Gahova 2:0 (7:6, 6:2).

Đoković je u prvom setu igrao promenljivo, Rus ga je sa nekoliko odličnih poena iznenadio, videlo se da je silno motivisan da se dokaže na velikoj sceni protiv prvoplasiranog na ATP listi i osvajača 22 Grend slem titule. Oba igrača su razmenila po jedan brejk u prvom setu, Gahov je čak servirao za vođstvo 5:3, ali je Novak uspeo da se vrati u set i stigne do taj-brejka.

Na startu taj-brejk Novak je poveo 2:0, zatim i 4:2, i 6:3, međutim Gahov se nije predavao i stigao je do 6:5, ali Đoković je uspeo da osvoji sedmi poen i reši pitanje pobednika prvog seta posle čak 70 minuta igre.

Za razliku od prvog seta, u drugom nije bilo drame, Đoković je lako napravio dva brejka i stigao do očekivane pobede.

Đoković će sad imati dan odmora, pošto će meč trećeg kola odigrati tek u četvrtak, a sutra će saznati koji mu će mu Italijan biti rival za plasman u osminu finala.

Srbin će u trećoj rundi na pobednika meča Lorenco Museti – Luka Nardi, koji je na programu u sredu.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version