BEOGRAD – Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras od 18.30 sati na stadionu u Humskoj derbi meč 32. kola Superlige Srbije.

Ovo će biti 170. “večiti derbi”. Zbog kazne koju je dobio Partizan tek drugi put u istoriji derbi će se igrati bez publike.

Crvena zvezda je ubedljivo prva na tabeli sa 85 bodova, a “crveno-beli” su u prošlom kolu obezbedili novu titulu u domaćem šampionatu i direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Fudbaleri Partizana se nalaze u krizi igre i rezultata, a “crno-beli” se trenutno nalaze na četvrtom mestu sa 57 bodova.

“Neće biti publike, što nema nikakvog smisla, jer se fudbal igra zbog navijača. Bio bih najsrećniji da sam u situaciji da vidim krcate tribine, bez obzira na skandiranja. Ovako, biće mrtva atmosfera. Koga će igrači da čuju? Trenere i saigrače sa klupe. U odnosu na moj prvi ‘večiti derbi’ ove sezone dosta toga se promenilo. Na nama je da pokažemo da možemo bolje i pored toga što imamo probleme”, rekao je trener Partizana Igor Duljaj na konferenciji za medije uoči duela sa Crvenom zvezdom.

Glavni sudija na 170. “večitom derbiju” biće Dejan Trifković, a njemu će pomagati Svetozar Živin i Goran Beljin.

“Ranjeni lav je najopasniji, ali naš stav se zna, imamo kvalitet i samopouzdanje da pobedimo. Derbi bez publike nije derbi. Fudbal se igra zbog navijača. Šta je tu je, nisam neko ko se meša, ali ja to ne volim i to je moj stav. Voleo bih da bude 20.000 naših i 20.000 njihovih, verujem da bi naši navijači bili glasniji. Mislim da više ovo šteti nama”, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević uoči 170. večitog derbija protiv Partizana.

indeksonline.rs/Tanjug