Naslovna srbija Beograd Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisao dva ugovora iz oblasti ekologije

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisao dva ugovora iz oblasti ekologije

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisao je u Ministarstvu zaštite životne sredine dva veoma važna ugovora iz oblasti ekologije. Jedan se odnosi na projekat nabavke, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje, a drugi na projekat smanjenja zagadjenja vazduha iz individualnih izvora.

“Zamenićemo kotlarnicu u Gimnaziji. Umesto uglja, koristiće se pelet. Za taj posao dobili smo oko 14 ipo miliona dinara. Sredstvima grada i novcem iz budžeta Republike od 8 miliona dinara, koliko smo sada dobili, radićemo i na zameni individualnih ložišta”, objasnio je gadonačelnik Biševac.

Grad je i ranije sa nadležnim ministarstvima radio na zameni ložišta i kotlova u Novom Pazaru, jer su to najveći zagađivači vazduha.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je potpisala ugovore sa predstavnicima 27 jedinica lokalne samouprave za zamenu kotlarnica u javnim ustanovama i 19 jedinica lokalne samouprave za zamenu individualnih ložišta, kojima se dodeljuju sredstva u skladu sa ovogodišnjim konkursom Ministarstva.

Novi Pazar je među gradovima koji su dobili sredstva na oba konkursa.

indeksonline.rs

Exit mobile version