Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i njegova porodica organizovali su u Srebrenici u “Kući susreta”, koja je deo Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS, iftar za članice udruženja “Majke Srebrenice”.

Prijateljstvo i podrška koje, prema rečima srebreničkih majki, gradonačelnik Biševac iskreno i istinski pokazuje, organizovanjem iftara su potvrđeni.

U razgovoru sa majkama Srebrenice Biševac je izrazio želju da ovakvi susreti tokom mubarek Ramazana postanu tradicija kao što su posete Novom Pazaru postale tradicionalen.

On je članice udruženja koje okupljaju majke Srebrenice pozvao da nakon blagdana, Ramazanskog bajrama ponovo posete Novi Pazar i budu gošće grada koji ih uvek rado očekuje i u kojem im se narod raduje.

Iftaru je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Tarik Rupić. Iftaru sa majkama Srebrenice prethodile su posete Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, Međunarodnom forumu solidarnosti – EMMAUS, Centru za stara lica “Hatidža Mehmedović” i susret sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.