MANČESTER – Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da je ponosan na rezultate u dosadašnjem delu sezone, prenose britanski mediji.

Mančester junajted je u subotu izborio plasman u finale FA kupa pobedom protiv Šefilda. “Građani” će u finalu trećeg juna igrati protiv gradskog rivala Mančester junajteda. Mančester siti će u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Reala, a u Premijer ligi se nalazi na drugom mestu na tabeli sa pet bodova manje i dve utakmice manje od prvoplasiranog Arsenala.

Mančester siti ima šansu da osvoji “triplu krunu”, a to je do sada uspelo samo Mančester junajtedu 1999. godine.

“Ne moraju navijači Mančester junajteda da se plaše, mi smo komšije. Komšije su uvek dobre jedne prema drugima”, rekao je Gvardiola.

Mančester siti će za dva dana na svom terenu dočekati Arsenal u meču 33. kola Premijer lige.

“Još smo daleko od titula, deplasirano je stoga o tome govoriti ovoga trenutka. U ovih šest godina, koliko vodim Siti, gubili smo u završnim fazama takmičenja, u finalu LŠ ili polufinalu FA kupa. Ali, ponosan sam na sve što smo moji saradnici i ja uradili. Naravno, osvojili smo Premijer ligu. Inače bi verovatno ovde bio neki drugi menadžer. Znam da analiziram ekipu i šta nam sve treba da budemo na željenom nivou u završnici sezone”, rekao je Gvardiola.

indeksonline.rs/Tanjug