MINHEN – Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da njegov tim mora da pobedi Real ako želi da osvoji fudbalsku Ligu šampiona, prenose britanski mediji.

Mančester siti je izborio plasman u polufinale LŠ, pošto je sinoć odigrao 1:1 sa Bajernom u revanš duelu četvrtfinala. U prvom meču bilo je 3:0 za engleski klub.

“Mislim da svi klubovi na svetu imaju isti osećaj: ako želiš da osvojiš trofej Lige šampiona, moraš da pobediš Real. Nekada je to važilo za Barselonu, ali sada su Madriđani ti koji se pitaju”, rekao je Gvardiola za BT Sport.

Real je aktuelni evropski šampion, a u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao je Čelsi.

“Srećan sam što smo treću sezonu zaredom došli do polufinala. Ukupnih 4:1 ne odražavaju pravo stanje stvari u dve utakmice, koliko je Bajern bio dobar, snažan, sa dobrim idejama. Impresioniran sam. U ovom takmičenju sve je u detaljima”, dodao je menadžer Sitija.

Jedini gol za Mančester siti na meču u Minhenu postigao je Erling Haland, koji je prethodno promašio penal.

“On ima samo 22 godine, a već je neverovatna mašina. Naučiće lekciju iz promašenog penala, ali ona njegova završnica je bila veoma, veoma dobra. Ova ekipa ima iskustvo za ovo takmičenje, igrači osećaju da je ovo taj trenutak. Međutim, iscrpljeni smo. Ne znam kako ćemo da se oporavimo za utakmicu u subotu protiv Šefild junajteda u polufinalu FA kupa”, zaključio je Gvardiola.

indeksonline.rs/Tanjug