BEOGRAD – Na auto-putu E-75, petlja Požarevac – petlja Velika Plana, kod mesta Krnjevo, smer ka Beogradu u toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza, uz preusmerenje saobraćaja u preticajnu traku suprotnog smera, dok se saobraćaj u smeru ka Nišu odvija voznom saobraćajnom trakom, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na auto-putu E-70, Šimanovci – petlja Dobanovci, u oba smera izvode se radovi na redovnom održavanju, do 26. aprila, tokom svetlog dela dana, uz zatvaranje zaustavne ili preticajne saobraćajne trake, shodno dinamici radova.

Na auto-putu E-763, petlja Takovo – petlja Preljina, u tunelu Šarani, izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoznog zastora u desnoj cevi, do 30. maja, do 17 časova. Saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj cevi tunela Šarani.

Na petlji Lajkovac na snazi je obustava saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica, do 01. maja. Petlja Lajkovac, kao i naplatna stanica, zatvorene su za saobraćaj.
Alternativni putni pravci su petlja Ljig (iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu) i petlja Ub (iz smera Beograda).

Na putu Merošina – Prokuplje u toku su radovi na uređenju bankina i trotoara do 15. maja. Radovi se izvode pod saobraćajem, uz povremeno zauzeće jedne saobraćajne trake.

indeksonline.rs/Tanjug