GROZNI – Čečenski lider Ramzan Kadirov najavio je potragu za provokatorom koji je spalio Kuran pored Svetog jezera u Moskvi.

Kadirov je rekao da će biti utvrđen njegov identitet i da će dobiti zasluženu kaznu, a takve akte nazvao je „vizit kartama” zapadnih liberala i napomenuo da „ni muslimanima ni pravoslavcima” slične provokacije nisu potrebne.

„Počela je istraga, a prvi rezultati provere su već stigli. U kontaktu sam sa specijalistima i rukovodstvom Federalne službe bezbednosti (FSB) koji prate informativni trag distribuiranog videa. Moji stručnjaci takođe rade,” rekao je Kadirov.

On je naveo da je ustanovljeno da je video poslat u Ukrajinu pre nego što je počeo da se širi društvenim mrežama, prenele su RIA Novosti.

Kadirov je ocenio da ukrajinski provokatori nisu prvi koji spaljuju Sveto pismo na isti način kao što, kako je naveo, razni liberalni aktivisti za ljudska prava na Zapadu imaju običaj da rade.
“U bliskoj budućnosti će se utvrditi identitet provokatora, pretrpeće zasluženu kaznu“, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

On je apelovao da se ne izbacuju negativni sadržaji na Internet i da se ne iznose pogrešne verzije ili optužbe.

indeksonline.rs/Tanjug