MADRID – Košarkaši Partizana večeras od 20.45 sati u Madridu igraju protiv Reala prvu utakmicu četvrtfinalne serije Evrolige

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je Real favorit u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, ali da veruje u svoj tim.

“Svima je jasno da igramo protiv tima koji ima želju da ide na titulu, takve ambicije se ne menjaju. Jasno je da je to tim sa ogrominm iskustvom. Serhio Rodrigez, Rudi Fernandez i Serhio Ljulj toliko toga su prošli iza sebe i u klubu i u reprezentaciji. Oskar Tavares, Gueršon Jabusele, Gabrijel Dek.

Igrači koji su iskusni. Mario Hezonja i Džanan Musa, mladi igrači sa ovih prostora, daju veliki kvalitet, Alberto Abalde igra sa velikom energijom, imaju spoj mladosti i iskustva. Svi su sposobni da iskoče i da daju 15-20, pa i 25 poena ako treba”, rekao je Obradović na konferenciji za medije pred put u Madrid,.

Partizan i Real odigrali su dva meča ove sezone. Real je u prvom delu sezone slavio 105:97, dok je Partizan pred više od 20.000 navijača u Beogradu pobedio 104:90.

“Očekujem da će meč da bude drugačiji nego ova dva ligaška. Probaće da se adaptiraju na način na koji mi napadamo, znali smo i mi to, pokušali smo da reagujemo posle povratka iz Podgorice. Dok ne izađemo na teren, da vidimo ko će biti u sastavu. Nebitno ko je u njihovom sastavu, uvek će biti favoriti. Mi nemamo zdravstvene probleme. Hoćemo da vidimo šta možemo u Madridu. Kako smo se ponašali i u ligaškom delu i sada. Ovo je specifično, potrebne su tri pobede. Očekujem da će biti makar interesantno”, kazao je trener Partizana.

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo izjavio je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Partizanom da njegov tim ima dobru šansu da se plasira na Fajnal for Evrolige.

“Uživamo u trenutku i spremni smo za ono što nas čeka. Imamo dobru šansu da odemo na Fajnal for. Znamo kako se igraju ove utakmice, šta je potrebno da bismo otišli dalje, da ostavimo kožu na parketu. Želimo da posle svake utakmice možemo da se pogledamo u oči i kažemo da smo uradili sve”, izjavio je Mateo.

indeksonline.rs/Tanjug