BANJALUKA – Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je osvajača 22 grend slem titule Novaka Đokovića u četvrtfinalu Srpska opena rezultatom 2:0 (6:4, 7:6) i tako posle dva sata i 24 minuta stigao do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Prvi set je bio izuzetno zanimljiv, Đoković je imao čak 13 brejk lopti, ali je iskoristio samo jednu, dok je Lajović dva puta uspeo da oduzme servis rivalu. Kod rezultata 5:4 Lajović je servirao za set. Đoković je imao dve vezane, a ukupno brejk lopte i šansu da ostane u setu, ali nijednu nije iskoristio, a Lajović je prvu set loptu pretvorio u vođstvo u setovima.

U drugom setu nije viđen nijedan brejk iako su oba tenisera imala po nekoliko prilika da oduzmu servis rivalu. Igrao se taj-brejk, a Đoković je stigao do 6:3 i tri vezane set lopte. Lajović međutim nije dozvolio Novaku da izjednači, vezao je tri poena i stigao do 6:6. Nije se tu Lajović zaustavio, vezao je još dva poena i stigao do najveće pobede u karijeri.

Lajović će sutra u polufinalu igrati protiv pobednika duela Kecmanović – Lehečka. Pre tog meča, polufinale će igrati Rubljov i Molčan.

indeksonline.rs/Tanjug