BANJALUKA – Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je titulu na Srpska openu u Banjaluci, pošto je danas za dva sata i 33 minuta pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 2:1 u setovima – 6:3, 4:6, 6:4.

Prvi gem prvog seta počeo je sa tri vezane brejk lopte za Rubljova, ali je Lajović sve spasio i osvojio taj gem. Srbin je zatim napravio brejk za 3:1 što je bilo ključno za osvajanje prvog seta.

Start drugog seta je u potpunosti pripao Rubljovu koji je uz jedan brejk stigao do 3:0. Nije se međutim Lajović predao, naprotiv, zaigrao je mnogo bolje, stigao do 3:3. Kod vođstva 5:4, Rubljov je uspeo da napravi brejk i izjednači na 1:1.

U trećem setu na terenu sve je počelo fenomenalno za Lajovića. Uz dva brejka prednosti stigao je Srbin do 5:1, delovalo je da će rutinski privesti meč kraju, ali je Rubljov uzvratio i vezao tri gema. Zatim je Lajović na 5:4 servirao drugi put na meču za pobedu, i konačno stigao do meč lopti, ali prve dve nije iskoristio. Treću jeste i tako je stigao do velike titule.

Lajoviću je ovo druga titula u karijeri, prethodno je osvojio Umag 2019. godine.

Pobeda u Banjaluci donela je Srbinu ček na 85.605 evra. Zahvaljujući osvajanju pehara i dobijanju 250 bodova, Lajović će na sutrašnjoj ATP listi biti 43. teniser planete.

indeksonline.rs/Tanjug