Atletski stadion u Novom Pazaru, večeras je bila najveća ramazanska sofra u Evropi.

Organizator tradicionalnog kolektivnog juftara je osnivač Sandžačke demokratske partije, Rasim Ljajić, ugostio je više hiljada uvaženih gostiju. Iftar na atletskom stadionu tradicionalno se orgranizuje godinama unazad.

Svečanost će biti vođena predajom “juftarite zajedno i budite jedno srce, jer u zajedništvu je berićet”

Najveća i najbrojnija bošnjačka stranka, Sandžačka demokratska partija, tradicionalno je organizovala veliki juftar. Pokretač ideje organizovanja iftara i inicijator takvog tradicionalnog okupljanja je osnivač SDP-a Rasim Ljajić.

Na atelstki stadion došao je veliki broj ljudi, koji su želeli da prisustvuju kolektivnom juftaru, I ove godine okupio se veliki broj postača na atletskom stadionu, oko 1200.

I ove godine spojeno je moderno I tradicionalno, pa se juftarilo na soframa kao u stara vremena.

Prisutni su se složili da je druženje u vreme juftara veoma važno za sve postače i da je ideja osnivača SDP-a Rasima Ljajića da ovaj događaj postane tradicionalan veoma dobra.

Predsednik SDP-a Nihad Hasanović je rekao da je ovo mesec posta ibadeta i berićeta, porodice i porodične vrednosti, pa je najbrojnija bošnjačka stranka još jednom pokazala da je jedna velika porodica, humanih, dobrih i časnih ljudi.

Iftar je najavljen pucnjem iz topa, ali i ezanom.

indeksonline.rs