MADRID – Fudbaler Reala i nekadašnji francuski reprezentativac Karim Benzema produžiće ugovor sa madridskim klubom do juna 2024. godine, prenosi španski sportski list Marka.

“Pričalo se da Benzema razmišlja o ponudi iz Saudijske Arabije. Međutim, milioni evra nisu promenili njegovu želju o produženju saradnje sa Realom. Francuz ne želi da uradi isto što i Kristijano Ronaldo, koji je otišao u Saudijsku Arabiju”, prenosi Marka.

Španski sportski list tvrdi da jedan klub iz Saudijske Arabije nudi Benzemi pokretanje fudbalske akademije sa njegovim imenom. Benzema ima ugovor sa Realom do kraja sezone.

“U Realu postoji nepisano pravilo prema kojem igrači koji osvoji Zlatnu loptu dobija novi ugovor. Benzema još nije zvanično potpisao produženje saradnje sa Realom, ali obe strane žele da se to dogodi u narednom periodu”, zaključuje Marka.

Benzema je 2009. godine stigao u Real iz Liona za 35 miliona evra. Francuski napadač je sa madridskim klubom osvojio 24 trofeja. On je za Real odigrao 637 utakmica, postigao je 348 golova uz 165 asistencija.

indeksonline.rs/Tanjug