LONDON – Amerčki milijarder i vlasnik kompanija Tesla i Tviter, Ilon Mask, izjavio je danas da je upravljanje kompanijom Tviter ”prilično bolno”, ali da ta platforma za društvene mreže, i pored novog vlaništva i rukovodstva, polako propada.

Mask je u intervjuu za Bi-Bi-Si koji je vođen na Tviter ”Spejsu”, odnosno opciji u kojoj se govornici i slušaoci mogu slobodno uključiti glasovnim putem u virtuelnu debatu, govorio o preuzimanju Tvitera i svojoj poslovnoj politici, uključujući otpuštanja, dezinformacije i svoj stil rada, prenosi Rojters.

”Nije dosadno. Čitava stvar je rolerkoster”, rekao je Mask.

Agencija navodi da je to bila retka šansa da Mask, kao vlasnik Tvitera, da intervju za neki mejnstrim medij, pošto je, nakon što je aprila prošle godine kupio tu društvenu mrežu, ugašeno odeljenje za komunikacije te kompanije.

Mask je u intervjuu naveo da je radna snaga Tvitera smanjena na oko 1.500 zaposlenih, sa oko 8.000 koliko ih je bilo u trenutku kada je on preuzeo tu platformu, uz obrazloženje da je do toga moralo doći.

”Uopšte nije bilo zabavno. Kompanija će bankrotirati ukoliko odmah ne smanjimo troškove. Ovo nije situacija za brižne-nebrižne. Više je ovako – ako ceo brod potone, niko neće imati posao”, rekao je Mask.

Upitan da li se kaje što je kupio kompaniju, on je ocenio da je ”trebalo da to uradi”, pošto je ”situacija sa Tviterom bila jako bolna, i da bila reč o nekoj vrsti zabave”.

indeksonline.rs/Tanjug