Saopštenje Mešihata Islamske zajednice Sandžaka:

“Dragi sugrađani, ovog Ramazana potrebni smo narodima Sirije i Jemena.

Dugogodišnji rat u Siriji i posljednji zemljotresi odnijeli su mnogo života, a mnoge porodice su izgubile krov nad glavom. Situacija u Jemenu je takođe loša, samo od gladi umre na hiljade ljudi godišnje, često žrtve gladi budu trudnice, bebe.

Znajući sve to ne možemo dozvoliti da ne pomognemo našu braću i sestre da u ovom mubarek mjesecu imaju osnovne namirnice za iftar i sehur – zajedno možemo pomoći!

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka poziva sve koji su u mogućnosti da uzmu učešće i pomognu kako bi ugroženima olakšali ove teške trenutke i kako bi zajedno omogućili iftare i sehure braći i sestrama u Siriji i Jemenu.

Novčana sredstva možete uplatiti od 6. do 10. aprila u najbližim džamijama kod imama, u upravnoj zgradi Mešihata, u obdaništima, svim ustanovama Mešihata kao i na žiro račun:

Primalac: Humanitarna organizacija “Emanet”

Dinarski tekući račun: 155-32147-84

Za uplate iz inostranstva Devizni račun:

SWIFT: CABARS22

IBAN: RS35 1550 0000 0005 9609 51

Svrha uplate: Pomoć narodu Jemena i Sirije

Allahu Svemoćni, molimo te svakim Tvojim imenom koje si u Tvojoj knjizi objavio, nekoga njemu podučio ili njegovo poznavanje samo za Sebe zadržao da Svojom milošću obaspeš sav ljudski rod a posebno ugrožena područja ummeta Tvog miljenika salallahu alejhi ve selem, amin” – navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs