ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da ne vidi problem da predsednik Srbije Aleksandr Vučić, za kojeg je ironično primetio da “ima bogatu istoriju tumaranja po Hrvatskoj i svakakvih priča po Glini”, dođe u Jasenovac.

“Ali evo, želite doći gospodine predsedniče Srbije u Jasenovac, gde je juče bio celi državni vrh, evo ja ću vam biti domaćin”, rekao je Milanović novinarima u Križevcu.

Takođe ironično, Milanović je rekao da bi, kako je naveo, “bilo lepo da poseti i Ovčaru gde su puno pre Dervente smaknute stotine ljudi”.

Upitan da komentariše izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da će jednog dana Srbija i Srpska biti jedna država, Milanović kaže da ovakve poruke treba i ne treba da brinu.

Treba da brinu, kako je rekao, jer je to realno, a ne treba da brine jer je to potpuno nerealno.

“Nije odgovorno ljudima stvarati iluziju i podgrevati želju. BiH je tu i ostat će takva kakva je. Ne zabrinjava jer je to potpuno nerealno. Uz čiju pomoć će se to dogoditi? Rusije? Moj prijateljski savet braći Srbima, dajte ljudi, dođite sebi. Nema pomoći od Rusije, niste nikada ni imali. Bugari su imali koristi jer su ih oslobodili od Turaka, vas nisu. Kako mislite sad se odcepiti iz BiH. Konstantno ide ta pretnja kad god se Dodiku učini da mu negde pušta voda”, naveo je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv..

indeksonline.rs/Tanjug