Na svoj 562. rođendan, naš voljeni grad izgleda puno drugačije nego pre deset i više godina, ocenio je ministar turizma i omladine, Husein Memić.

Dodaje da na desetine infrastrukturnih projekata, nove zdravstvene, kulturne, obrazovne i sportske ustanove polako pretvaraju Novi Pazar u moderan regionalni centar.

“Poslednja rekonstrukcija Kule motrilje, simbola grada i gradske tvrđave kao i radovi na OŠ Desanka Maksimović, izgradnja vrtića „Naše dete“ ali i rekonstrukcija bolničkog kompleksa koji defakto postaje kliničko-bolnički centar, čine da Novi Pazar zauzima svoje mesto regionalnog lidera i grada progresa i razvoja.

Posebno me raduje što će u Novom Pazaru biti izgrađen Omladinski centar po standardima Saveta Evrope koji će se prostirati na čak tri hiljade kvadrata ali i Pametni grad (Smart city) posvećen informacionim tehnologijama i inovacijama. Lično ću se založiti da planirani projekti što pre počnu, a da se započeti što pre završe” – rekao je Memić.

Memić dodaje da je ponosan što kao deo uspešnog tima SDP-a može da doprinese istorijskom periodu rasta i razvoja Novog Pazara.

“Meni, ali i celoj Sandžačkoj demokratskoj partiji primarni interes je dobrobit i blagostanje našeg grada i našeg naroda. Upravo zbog takve namere odnosno nijeta, mi i imamo ovakve rezultate” – dodao je Memić.

Memić je na kraju svim sugrađanima čestitao Dan grada.

“Nastavićemo da ljubav prema gradu pokazujemo delima i rezultatima, hajratima koje ostavljamo za generacije mladih Novopazaraca. Srećan nam svima 20. april – Dan voljenog grada” – zaključio je ministar Memić.

indeksonline.rs