MERDARE – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, obišao je na današnji praznik – Vaskrs, pripadnike Treće brigade kopnene vojske u bazi “Merdare” u Kopnenoj zoni bezbednosti (KZB).

Vučević je bio zajedno sa komandantom Kopnene vojske, general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, i načelnikom Operativne uprave Generalštaba, general-potpukovnikom Želimirom Glišovićem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Vučević istakao je da je srećan, jer vaskršnje jutro provodi sa onima koji svakog dana na položajima čuvaju slobodu i nezavisnost naše države, starajući se i garantujući bezbednost za sve njene žitelje.

“Siguran sam da građani Srbije, od severa do juga, od zapada ka istoku, cene, poštuju, vole svoju vojsku. Vole, cene i poštuju zbog onoga što rade svaki dan, tokom cele godine. Pa i na praznik, kada smo svi sa porodicama, pripadnici Vojske Srbije su i tada na svojim zadacima, jer su odabrali takav poziv. To je njihova životna odluka i nešto što mora da se uvažava, poštuje i ceni”, rekao je Vučević.

“Takav status Vojska Srbije zaslužuje i Srbija će se starati da vojska ima sve ono što je potrebno da može da izvršava efikasno svoje zadatke, pre svega zadatke koji su usmereni na očuvanje slobode i nezavisnosti naše države”, istakao je ministar Vučević.

Ministar odbrane čestitao je Vaskrs pripadnicima vojske i pravoslavnim vernicima.

“Čestitam svim pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, ali i svim građanima Srbije koji slave najveći hrišćanski praznik Vaskrs Isusa Hrista po julijanskom kalendaru uz tradicionalni pozdrav – Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse”! rekao je ministar odbrane.

Vučević je tokom posete razgovarao je sa pripadnicima Vojske Srbije i uverio se da profesionalno i odgovorno realizuju zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti.

Obilasku je prisustvovao komandant Treće brigade kopnene vojske, pukovnik Dragan Antić, a sa zadacima u odseku odgovornosti i organizacijom života i rada u bazi, ministra odbrane upoznao je komandir baze “Merdare”, kapetan Božidar Milanko.

indeksonline.rs/Tanjug