BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu u toku je sajam nautike, lova i ribolova, a prema kalendaru objavljenom na sajtu Sajma, tokom ovog meseca održaće se još tri manifestacije i to sajam trčanja, sajam građevinarstva i sajam hortikulture.

U susret 36. Beogradskom maratonu, a po uzoru na najveće svetske maratone, Beogradski maraton će kao sastavni deo manifestacije od 20. do 22. aprila, organizovati sajam trčanja pod nazivom „Running EXPO Belgrade marathon – It’s running time“, gde će učesnici maratona preuzeti svoje startne pakete.

Od 24. do 27. aprila sledi 47. Međunarodni sajam građevinarstva koji obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije, od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Posetioci će moći da se upoznaju i sa različitim načinima adaptacije, rekonstrukcije i restauracije, opremanja enterijera, a biće promovisani i stari zanati kao druga krajnost savremenim informacionim tehnologijama i modernom upravljanju projektima.

Očekuje se da na sajmu učestvuju svi eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci opremom i materijalima, a oni za posetioce sajma redovno pripremaju posebne popuste i specijalne uslove plaćanja proizvoda i usluga.

Paralelno sa sajmom građevinarstva održaće se i 28. Međunarodni sajam hortikulture, koji će već tradicionalno biti obogaćen sa dve velike tematske izložbe i to izložbom lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i izložbom baštenskih i parkovskih mašina “Motoplantexpo”.

Na ovom sajmu izlagači iz zemlje i inostranstva predstavljaju sve oblasti hortikulture, uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, pejzažnu arhitekturu.

indeksonline.rs/Tanjug