Nakon deset godina pauze, ove se obnavlja Vaskršnji turnir u malom fudbalu za koji su pripreme uveliko u toku. Inicijator je novoosnovano udruženje “Pravoslavna omladina Raške oblasti”, koje deluje pod pokroviteljstvom Srpske pravoslavne crkvene opštine za Rašku oblast.

“Ovaj turnir biće humanitarnog karaktera. Planirano je da sav prikupljeni novac od prodatih ulaznica bude usmeren za lečenje dvoje bolesne dece iz Novog Pazara kojima je novac najpotrebniji. Daćemo jednom detetu bošnjačke i jednom srpske nacionalnosti i na taj način svima pokazati kako mi ovde svi zajedno živimo, pomažemo jedni drugima, poštujemo se i ne pravimo razlike po nacionalnoj pripadnosti”, kazao je predsednik ovog udruženja, Mihajlo Mijailović.

Kako je Mijailović objasnio, prijave zainteresovanih ekipa za učešće na Vaskršnjem turniru u malom fudbalu vršiće se u kafiću Rut 020 u Novom Pazaru. Prilikom prijave je potrebno poneti ličnu kartu ili neki dokumet, dati ime ekipe i u isto vreme izvršiti uplatu. Za najmlađe kategorije učesnika po ekipi će biti potrebno da se uplati 7.000 dinara, za juniore je prijava 9.000, a seniori i veterani plaćaju 10.000 dinara.

Za učesnike su pripremljene i nagrade, a za pobednika turnira u kategoriji seniora predviđena je novčana nagrada u visini od 100.000 dinara.

Vaskršnji turnir u malom fudbalu ove godine podržali su Grad Novi Pazar, Sportsi savez, Srpska pravoslavna crkvena opština za Rašku oblast i manastir Đurđevi stupovi na čelu sa igumanom ocem Gavrilom.

Svečano otvaranje Vaškršnjeg turnira u malom fudbalu zakazano je za ponedeljak 17.april sa početkom u 15 sati na sportskom terenu kod Petrove crkve. Za otvaranje je pripremljen prigodan kulturno zabavni program, odigraće se revijalna utakmica, a među prisutnima će biti i poznatih ličnosti iz sveta sporta.

Biljana Veljović Pakovanje