NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, PU Novi Pazar, identifikovali su učenika Tekstilne škole u tom gradu, za kojeg se sumnja da je danas oko 15.00 časova bacio suzavac u prostorijama Tehničke i Tekstilne škole, saznaje indeksonline.rs

Podsećamo, dve srednje škole evakuisane su danas nakon što je u prostorijama bačen sizavac.

Nastavnici su u 14.53 prijavili da je u školi bačeno nešto nalik suzavcu, što je počelo da izaziva jak kašalj kod učenika i predmetnih nastavnika” – rekao je za indeksonline.rs direktor Tehničke škole Hido Ljajić.

Nastavnici i učenici su odmah evakuisani, a ubrzo je na lice mesta izašla i policija.

“Školski policajac Nenad Čalamara je odmah pregledao sve spratove, učionice i mokre čvorove, ali ništa nije pronašao. Nakon toga je obaveštena i Policijska uprava” – dodao je Ljajić.

Prema našim informacijama, niko od učenika i nastavnog osoblja nije zadobio nikakve posledice u ovom incidentu, a o svemu je obaveštena i školska uprava.

“Ono što će škola uraditi što veće bezbednosti učenika i svih zaposlenih u školi, pojačati preventivne aktinvosti u školi i jačati svest kod svih o značaju bezbednosti i očuvanju zdravlja ( kroz tribine, radionice, odeljenjske zajednice) ” zaključio je za direktor škole Hido Ljajić.