UAE donirali pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 280 porodica.

Pomoć je deo tradicionalne ramazanske pomoći za porodice slabijeg imovinskog stanja u Novom Pazaru. Pakete su obezbedile Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije emiratski crveni polumesec.

Delegacija Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji boravi u Novom Pazaru. U Gradskoj upravi dočekao ih je gradonačelnik sa saradnicima. Na sastanku je bilo reči o mesecu posta, Ramazanu, koji se u Novom Pazaru posebno obeležava.

Otpravnik poslova u Ambasadi Ujedinjenih Aparskih Emirata Ibrahim Alder Maki rekao je da je ovo tradicionalna ramazanska donacija Novom Pazaru. Tokom sastanka bilo je reči o tradicionalno dobrim i bliskim odnosima, ali i daljoj saradnji.

Nakon sastanka delegacija grada i gosti iz ambasade Ujedinjenih arapskih emirata uputili su se do Doma omladine gde je građanima slabijeg imovnog stanja uručena ramazanska donacija.

U duhu Ramazana, domaćini i gosti uručili su poklon pakete . Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac izrazio je zahvalnost gostima, koji su, kako je rekao, značajno doprineli unapređenju života građana u ovom gradu. Podsećamo, Ujedinjeni Arapski Emirati već neko vreme pomažu Novi Pazar.

“Naši prijatelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata godinama unazad obezbeđuju pomoć tokom meseca ramazana, ali I ne samo to. Reč je o saradnji koja je rezultirala izuzetno vrednim, za građane značajnim investicijama. Godine 2015., uz podršku Ujedinjenih Arapskih Emirata Novi Pazar je dobio savremeno opremljen dijagnostički centar, osnovnu školu i vrtić na Dohoviću”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac ovim povodom.

Od Ujedinjenih Arapskih Emirata pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije Emiratski crveni polumesec 280 novopazarskih porodica dobilo je poklon pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Podela je izvršena posredstvom volontera Centra za socijalni rad.