BEOGRAD – Pripadnici jedinica vojne policije iz sastava Kopnene vojske obučavaju se u rejonima mirnodopskih lokacija za izvođenje borbenih dejstava u protivterorističkim operacijama.

Reč je o najkomleksnijoj vrsti borbenih aktivnosti na kojima se mogu angažovati jedinice vojne policije Vojske Srbije, pa se ovom segmentu obuke pridaje posebna pažnja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Cilj je da vojni policajci i jedinice budu adekvatno osposobljeni za uspešno rešavanje visokorizičnih zadataka koje sa sobom nose protivteroristička dejstva.

Tokom obučavanja, po zadatim supozicijama, uvežbavaju se taktike i procedure koje se primenjuju u blokadi i uništenju terorističke grupe uz upotrebu žive sile, službenih pasa i specijalnih vozila, a akcenat je na timskom radu i koordinisanom postupanju svih pripadnika jedinice, što je ključni preduslov za uspešnu realizaciju ovih zahtevnih zadataka.

Protivteroristička obuka je samo jedan od segmenata obučavanja koje se u jedinicama vojne policije izvodi tokom cele godine, a njenom uspešnom realizacijom obezbeđuje se zahtevana sposobnost profesionalnog sastava da efikasno izvrši zakonom, drugim propisima i naređenjima komandanata date poslove i zadatke u svim uslovima, navedeno je u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug