BEOGRAD – Na Međunarodnom sajmu turizma EMITTT koji se od danas do subote održava u Istanbulu na štandu Beograda predstaviće se turistička ponuda Srbije, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB), a predsednik TOB Miodrag Popović je istakao da je učešće na sajmu u Turskoj prilika za osvajanje novih tržišta pošto naš nacionalni avio-prevoznik uskoro uvodi novu liniju između Izmira i Beograda.

U nastavku pojačanog avio-saobraćaja između Beograda i Istanbula, kao i linija iz Istanbula do Niša i Kraljeva, Er Srbija je uspostavila svoje letove između Beograda i Ankare ranije ovog meseca, a uskoro zbog velikog interesovanja uvodi i direktne letove iz Izmira.

“Zahvaljujući povećanom broju letova između Turske i Srbije otvaraju se nove mogućnosti za čitavu Srbiju. Turistička organizacija Beograda će na sajmu učvrstiti saradnju u oblasti turizma sa predstavnicima grada Izmira i čitave regije u kojoj postoji veliko interesovanje za posetu Beogradu i Srbiji”, dodao je Popović.

Iz TOB navode da će kao i ranijih godina na štandu Beograda učestvovati veliki broj izlagača iz cele Srbije, Er Srbija, Turističke organizacije Srbije, Niša, Novog Pazara, Vojvodine, Privredne komore Srbije i Vojvodine, brojne agencije i hoteli koji će predstaviti turističku ponudu naše zemlje.

Da je Beograd jedna od popularnijih destinacija za turiste iz Turske potvrđuje broj od 70.064 turskih turista u srpskoj prestonici lane koji su ostvarili 227.289 noćenja.

“Nastavićemo da razvijamo turistički promet Srbije i Turske u novim pravcima, a po svim pokazateljima do sada rekordni broj turskih turista u Beogradu će u ovoj godini biti premašen”,
zaključio je Popović.

Sajam EMITT, kao najveći turistički sajam u Turskoj i jedan od najvećih sajmova u ovom delu sveta, trebalo je da se održi u februaru ali je zbog zemljotresa u Turskoj odložen.

indeksonline.rs/Tanjug