BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Aleksandra Prokina na kaznu zatvora od tri godine, jer je dvojici policajaca pretio bajonetom i jednog od njih povredio.

Drugosteni sud je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vršcu, objavljeno je na sajtu suda.

On je osuđen za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Prokin je oglašen krivim zato što je 17. jula 2021. godine u kući u Beloj Crkvi silom i pretnjom da će upotrebiti silu sprečio policajce oštećene A.M. i Ž.M. u vršenju službene radnje poslova javne bezbednosti.

Policajci su došli do kuće povodom prijave S.Ž. da joj je okrivljeni držeći nož u ruci pretio rečima “ovaj nož će ti doći glave”, a Prokin nije hteo da otvori ulazna vrata kuće, ni da ih pusti unutra, već je pretio “e sada ćete da vidite” izašao ispred policajaca sa bajonetom u ruci i zalupio vrata, kojom prilikom je puklo ulazno staklo na vratima i oštećeni A.M. se povredio.

Policajac Ž.M. je nakon toga sa dva do tri udarca službenom palicom izbio mu iz ruke bajonet i stavio ga u položaj za vezivanje, ali se Prokin otrgao i pobegao preskočivši zid bašte, iskoristivši okolnost da se oštećeni Ž.M. povredio u predelu desne ruke.

Prokina je policija našla i privela nekoliko sati kasnije.

indeksonline.rs/Tanjug