VAŠINGTON – Američki dnevni listi Vašington poust objavio je prvi put fotografije na kojima bivši predsednik SAD Barak Obama u društvu sa svojim potpredsednikom Dzozefom Bajdenom, državnom sekretarkom Hilari Klinton i nekolicinom savetnika fokusirano prati specijalnu operaciju u Avganistanu tokom koje je ubijen vođa Al Kaide Osama bin-Laden.

Vašington poust je objavio ove do sada neobjavljene fotografije tačno 12 godina od kako je Barak Obama odobrio specijalnu, tajnu operaciju u Pakistanu u kojoj je ubijen Osama bin Laden, prenosi londonski Gardijan.

Fotografije na kojima su Obama, Bajden, Klintonova i ključni vojni i civilni savetnici verno prenosi značaj trenutka i svedoči o tenziji zbog visokiih uloga u ovu operaciju.

Saudijac Osama bin-Laden je osnovao al-Kaidu, terorističku mrežu koja je organizovala i izvršila napade na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, u kojima je poginulo više od 3.000 ljudi.

SAD su izvršile invaziju na Avganistan u potrazi za Bin Ladenom, ali je on izbegavao hapšenje skoro 10 godina pre nego što su ga konačno locirali u bazi u Abotabadu u Pakistanu.