IVANJICA – Osnovni sud u Ivanjici osudio je na kaznu zatvora od po tri godine Vladimira Lončarevića i Tomu Stojića, rukovodioce fabrike “MB Nameska” u Lučanima, kao odgovorne za smrt radnika fabrike Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, koji su stradali u eksploziji 14. jula 2017. godine.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Kako je za Tanjug rekao punomoćnik oštećenih, advokat Vladimir Todorić, tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na ovu presudu, jer su u završnim rečima zatražili od suda da se okrivljeni osude na kaznu zatvora od po pet godina.

Todorić je istakao da je ova presuda veliki uspeh, obzirom kako funkcionište pravosuđe, naročito u manjim sredinama.

Ovo je prvostepena presuda, na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu.

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića, koji je preminuo krajem aprila prošle godine, postupak je obustavljen i nastavljen protiv Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, i Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

U eksploziji u pogonu namenske fabrike u Lučanima, 14. jula 2017. godine, radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mesta, a njegov kolega Milomir Milivojević zadobio je teške povrede od kojih je preminuo nakon dve nedelje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

indeksonline.rs/Tanjug