PODGORICA – Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić najavio je reorganizaciju službe u kojoj, kako kaže, za neke pojedince neće biti mesta i istakao da je šokiran informacija da postoje neki koji više godina ne dolaze na posao, a primaju platu, što se više neće tolerisati.

“Potrudićemo se da menadžment policije i ja sa saradnicima napravimo takavu atmosferu da će se sami pojedinci prepoznati i naći načina da napuste službu. Govorim o onima koji neće biti primorani da to učine, usled određenih postupaka koji će se voditi u periodu pred nama i koji su već započeti”, rekao je Terzić za TVCG.

U sistemu kao što je policija, koji broji oko 4.000 službenika, potpuno je prirodno da ima i onih koji ne zaslužuju da imaju policijsku značku, kaže Terzić.

“Apel je vlade i ministarstva i menadžmenta da što pre identifikujemo takve pojedince i napravimo sistem po meri građana”, naveo je.

Šokiran je, kazao je, informacima da postoji jedan ozbiljan broj visokih policijskih funkcionera koji dve, tri ili pet godina ne dolaze na posao, a primaju visoke plate.

“Ono što me dodatno iznenadilo jeste da svi ti službenici, svih tih godina koriste službene automobile”, kazao je Terzić koji je za vršioca dužnosti Uprave policije postavljen prošle sedmice umesto smenjenog Zorana Brđanina..

indeksonline.rs/Tanjug