LJUBLJANA – Slovenci koji su produženi viend i vaskršnje praznike proveli na hrvatskoj obali šokirani su izuzetno visokim cenama usluga, piše slovenački portal Sobotainfo.

Neki od njih su na Fejsbuk grupi “Kampovanje je zakon” objavili fotografije sa računima iz jednog restorana u porečkom kampu.

Dva deci vina i dve kugle sladoleda jednu Slovenku je koštalo 24 evra, a jedan slovenački ugostitelj je pre nekoliko dana, kaže, boravio u Umagu odakle je podelio fotografuju računa prema kojem ga je porcija lignji koštala čak 28 evra.

“Što je najgore, lignje uopšte nisu bile jadranske”, napisao je ovaj ugostitelj i dodao da je za Hrvatsku “možda došlo vreme otrežnjenja”.

Među objavljenim računima je i jedan na kojem se vidi da jedna palačinka sa Nutelom u Poreču košta 6,50 evra, a pivo u jednom od porečkih restorana 5,10 evra.

“Ovo je bolesno. Mislim da ćemo morati da se vratimo navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom”, stoji u komentaru.

Zagrebačkii Jutarnji list piše da bilo kako bilo, cene na hrvatskoj obali su već skočile u nebo, iako letnja sezona zvanično počinje tek s prvomajskim praznicima.

indeksonline.rs/Tanjug