BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi svedočenjem okrivljenog svedoka saradnika Nikole Spasojevića trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Spasojević je na prethodnom suđenju 7. aprila započeo svoje izlaganje, koje bi trebalo da nastavi danas.

Okrivljeni saradnik je do detalja ispričao kako je ova grupe otela Gorana Mihajlovića, a posle ubila u kući u Ritopeku i spalila njegovo telo u dvorištu kuće u Surduku.

Spasojević je precizirao da su ostatke tela Mihajlovića pripadnici grupe i on, bacili sa Pupinovog mosta u reku.

Pre Mihajlovićevog ubistva, Spasojević je kako je naveo učestvovao u praćenju Vlastimira Miloševića, kog su, kako tvrdi, vođe ovog klana ubile na tramvajskim šinama u Ulici 27.marta u Beogradu 30.januara 2017.godine.

Nakon što Spasojević završi svoje izlaganje, pitanja će mu postavljati sudsko veće, tužioci, branioci, punomoćnici oštećenih i okrivljeni.

Okrivljeni-saradnik Spasojević se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su se takođe nagodili sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 i 15 godina svedoče protiv klana.

Pripadnici ove grupe se između ostalog optužicom terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

indeksonline.rs/Tanjug