BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Odgovarajući na pitanja tužioca, Spasojević je rekao da je činio krivična dela iz straha a ne zbog materijalne koristi ili iz pobuda, dodajući da je on putem pisma kontaktirao Tužilaštvo za organizovani kriminal želeći da sklopi sporazum.

Tužilac je pitao i o silovanju i otmici I.S. na stadionu FK Partizan, na šta je Spasojević rekao da je pre otmice Nikole Mitića video jednog momka kako leži na separeu i da misli da je pitao pripadnike klana za tog dečka nešto, ali da nije dobio odgovor.

Spasojević je rekao da je policajac Aleksandar Purković dolazio na stadion i ovoj grupi odavao informacije do kojih je dolazio preko svog posla, dok je rekao i da je viđao na stadionu i Papića koji je na “Skaj” aplikaciji imao nadimak “King”.

Takođe, naveo je i da je hteo sebi da oduzme život, da ima svoj pištolj i dozvolu za oružje, te da je hteo da se ubije jer nije imao svoj život i stalno je strahovao da će i njega da otmu i ubiju.

Filip Ivanovski se kako je kazao Spasojević, bavio trgovinom narkotika i dodao da mu je on dovezao kokain u Pančevo.

Pitanja je Spasojeviću postavljao i punomoćnik oštećene majke ubijenog Gorana Mihajlovića, advokat Ivan Ninić, na koje je Spasojević ponovio da nije znao kako se Mihajlović zove i preziva kada ga je čuvao u kući u Ritopeku, već je to saznao tek kasnije kada je njegova majka pričala u javnosti o sinu.

Za Mihajlovića su mu pripadnici grupe rekli da je učestvovao u ubistvu pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića, koji je inače ubijen na Vračaru 1. januara 2018. godine.

Spasojević je danas pomenuo da je radio kao vozač i obezbeđenje reperu Stefanu Đuriću Rasti.

Dodao je i da je čuo da su pripadnici pričali da ukoliko na mesto ministra policije dođe Aleksandar Vulin, mogu da “pakuju kofere”.

Spasojević je juče završio svoje izlaganje, a danas mu postavljaju pitanja tužilac, sudija, punomoćnici oštećenih.

indeksonline.rs/Tanjug