BEOGRAD – Uspostavljanjem direktnih letova nacionalnog avio prevoznika Er Srbije između turskog grada Izmira i srpske prestonice otvoreno još jedno novo tržište za Beograd i Srbiju, saopštili su danas iz Turističke organizacije Beograda (TOB).

Naglašavaju da je pre dva dana turski prevoznik Anadolu Džet takođe otpočeo sa redovnim linijama na relaciji Beograd Izmir, usled interesovanja za redovnim konekcijama i iz Srbije i Turske čime su uspostavljena četiri leta nedeljno iz oba pravca.

Iz TOB-a dodaju da je Er Srbija pored povećanog broja direktnih letova iz Istanbula za Beograd šest puta dnevno, kao i letova za Niš i Kraljevo, nedavno pojačala liniju između Ankare i Beograda svojim direktnim letovima.

“Uvereni smo da će turistička ponuda Beograda privući turiste iz ove regije, budući da nudimo urbane doživljaje, bogatu kulturnu ponudu, izvrsnu gastronomiju i sadržajan odmor, a na raspolaganju su i brojne mogućnosti za izlete van grada i obilazak ostatka Srbije”, rekao je direktor TOB-a Miodrag Popović tokom razgovora sa Melihom Kajadžikom iz direktorata za turizam u Opštini Izmir povodom uspostavljanja letova na sajmu EMITT u Istanbulu.

Kajadžik je istakao želje turskog turističkog sektora, koji prema njegovim rečima, želi da se bolje upozna sa ponudom Beograda i Srbije.

“Prvi koraci će se odnositi na organizaciju studijskog putovanja za agencije iz Izmira, a zatim i razmenu novinara i influensera”, izjavio je Kajadžik.

Predstavnici TOB-a su na sajmu EMITT razgovarali i o organizaciji promotivnog događaja u Izmiru u oktobru ove godine, a vodili su i razgovore sa organizatorima sajma turizma u Izmiru koji se održava u decembru vezano za nastup i učešće TOB.

Iz TOB-a ocenjuju da, intervju koji je Popović dao za CNN Turkey, u kome je istakao značaj turizma obe zemlje kao i dalje saradnje, potvrđuje koliko su Beograd i Srbija popularne destinacije u Turskoj.

indeksonline.rs/Tanjug