ČAČAK – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Čačku uhapsili su U. M. (1997) i N. M. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela lažno predstavljanje i ugrožavanje sigurnosti.

Policija je juče oko 18.15 časova, u mestu Nevade kod Gornjeg Milanovca, zaustavila automobil marke „BMW“ na kojem su bili uključeni blinkeri, a navedenim vozilom upravljao je U. M., dok se N. M. nalazio na mestu suvozača, a kako se sumnja, oni su neposredno pre nego što ih je zaustavila policija, presreli i izvršili kontrolu putničkog vozila marke „pežo“ kojim je upravljao dvadesetšestogodišnji vozač, saopštio je MUP.

Policijski službenici su privremeno oduzeli vozilo „BMW“, dok su alkotestiranjem U. M. utvrdili da je imao 1,01 promil alkohola u organizmu.

Osumnjičenima U. M. i N. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu.

Kako je navedeno, postoje indicije da su osumnjičeni u prethodnom periodu na isti način oštetili više naših i stranih državljana i MUP zato apeluje na građane ukoliko su bili njihove žrtve da slučaj prijave na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

indeksonline.rs/Tanjug