BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se trenutno gradi oko 400 kilometara auto-puteva.

On je najavio je da će 2024. godine Kraljevo biti priključeno na auto-put, kao što sada imamo Kruševac, a da se u junu očekuje da će biti završena obilaznica do Bubanj Potoka.

Vesić je na RTS-u rekao da Moravski koridor tehnički spaja koridore 10 i 11, odnosno auto-put Beograd-Niš i auto-put “Miloš Veliki”.

“Na tom potezu, kada pogledate Pojate, Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo, do Čačka živi oko 500.000 ljudi i ima oko 20.000 malih i srednjih preduzeća. Kao i svaki put, doneće bolju saobraćajnu povezanost jer će se od Preljine do Pojata stizati za 40 minuta, a biće više investicija”, istakao je on.

Vesić je naveo da je jedna od posledica izgradnje prvog dela Moravskog koridora do Makrešana velika industrijska zona između Ćićevca i Varvarina, na 22 hektara, jer kada imate put investitori žele da dođu, što znači više radnih mesta za ljude koji žive u tim gradovima, bolji standard, bolji život i razvoj turizma.

Prema njegovim rečima, ovaj koridor otvoriće neke turističke destinacije koje nisu bile tako popularne za sve građane Srbije.

On je ukazao da svi znaju za Kopaonik i Zlatibor, ali malo Beograđana odlazi na Jastebac ili na Goč.

Vesić je dodao da se radi put prema Jastepcu, koji je nekada bio popularna destinacija, da će oživećeti turizam u mnogim od tih mesta, što znači opet više radnih mesta.

Naglasio je da svako saobraćajno povezovanje znači razvoj zemlje, da je to osnova za industrijski razvoj, za dolazak stranih investicija i razvoj turizma.

indeksonline.rs/Tanjug