BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će od petka biti pojačano prisustvo policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja na aerodromu “Nikola Tesla”, u cilju rešavanja problema “divljih” taksista.

Na aerodromu danas je održan sastanak predstavnika kompanije “Vansi”, kao koncesionara, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova, beogradskih sekretarijata kao i taksi udruženja, kako bi se pronašlo rešenje za nelegalne taksiste na beogradskom aerodromu.

“Prihvaćen je predlog Vlade Srbije da se od petka počne sa pojačanim prisustvom policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja”, rekao je Vesić i poručio da je nedopustivo da nelegalni taksisti, koji nemaju licencu, varaju putnike i za vožnju od aerodroma im naplaćuju znatno više sume od realne cene, čime remete i rad taksi službi koje legalno obavljaju svoj posao.

“Uradićemo sve da zaštitimo građane, i rešimo ovaj problem. Ovaj problem možemo da rešimo samo svi zajedno, mi iz vlade, grad Beograd i koncesionar, svako iz svoje nadležnosti”, Vesić.

On je naveo i da će biti formiran Operativni tim, na čijem će čelu biti pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor Ivan Divac.

“Operativni tim će se sastajati svakih sedam dana, i pratiće situaciju, da li svaka služba radi svoj posao, i izveštavati o tome direktora Aerodroma Fransou Berizoa, ministra policije Bratislava Gašića i mene, kako bismo usaglasili naredne korake”, rekao je ministar Vesić.

Preneo i da su na sastanku predstavnici beogradskih taksi udruženja konstatovali da je situacija bolja, u odnosu na prošlu sedmicu, kada je održan prvi sastanak radi iznalaženja problema za “divlje taksiste”.

indeksonline.rs/Tanjug