BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

On je pritom, kako je prenela predsednikova pres služba, izrazio uverenje da će praznične molitve i liturgije doprineti našem jedinstvenom odgovoru svima koji žele poniženje i nestanak Srbije, i istakao da, u vremenu izazova, očuvanje mira i stabilnosti predstavlja nepokolebljivo svedočanstvo Istine i Ljubavi Božije.

U čestitki se kaže:

“Vaša svetosti,

Srdačno Vam čestitam najveći hrišćanski praznik, Vaskrs Gospoda Isusa Hrista.

Neka Praznik nad praznicima u kome slavimo radost večnog života bude nepresušni izvor snage i optimizma. Čuvajući svoju veru i tradiciju i snažeći vrline mira ljubavi i tolerancije – zajedničkim trudom, strpljenjem i mudrošću branimo naše državne interese i doprinosimo razvoju Srbije.

Srpski narod nalazi se u stalnoj situaciji borbe za sopstveni opstanak, očuvanje duha i snage nacije i zato, Vaša svetosti, verujem da će praznične molitve i liturgije doprineti našem jedinstvenom odgovoru svima koji žele poniženje i nestanak Srbije.

U vremenu izazova koji se, kao i pred celom svetskom zajednicom, postavljaju i pred našom zemljom, očuvanje mira i stabilnosti predstavlja nepokolebljivo svedočanstvo Istine i Ljubavi Božije.

Čestitajući Vam Vaskršnje praznike, želim da ih provedete u miru, ljubavi i radosti.

Hristos vaskrse!”

indeksonline.rs/Tanjug