BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi dobre odnose sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom, kao i da ćuti na mnoge gluposti koje dolaze iz Sarajeva gledajući da sačuva regionalni mir i stabilnost na svaki mogući način.

Predsednik je to rekao na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o izborima na severu KiM, a na pitanje da prokomentariše to što su ga bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović i ministar Aljoša Čampara napali zašto se nije pobunio na izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o jednoj državi – Srbiji i RS.

Vučić je naglasio da postoje dva razloga što su ga obojica napala, jedan je što Bošnjacima u BiH ne mogu da objasne da im je RS problem i zbog toga uvek mora da postoji veći problem a to je Srbija pošto im je to lakše da opravdaju.

“Ako ubacite Vučića to je drugi problem, računaju da ću im odgovoriti nešto i postaće važniji” naveo je predsednik i dodao da građani treba da obrate pažnju na jednu stvar, da se sete koliko su puta govorili da se Srbija meša u njihove stvari.

“Sada traže da se mešam u unutrašnje odnose BiH, da zaustavim Dodika … šta hoćete od mene, da se mešam ili ne, ne znate ni sami. I svi znate da sam u pravu, da li ste ludi da mislite da je moj posao da opominjem nekoga šta će da govori, bilo da sam saglasan sa nečim ili da nisam. Na sve vaše gluposti ćutim gledajući da čuvam regionalni mir i stabilnost na svaki mogući način”, rekao je predsednik.

Zvaničnicima u Sarajevu je poručio da ako hoće loše odnose sa Srbijom to i kažu.

“Mi hoćemo najbolje sa BiH i Bošnjacima, ako vi hoćete hoćemo, ako nećete ne morate… da ulazimo u svađe sa vama potpuno nam je besmisleno”, rekao je Vučić i dodao da u Sarajevu treba da donesu odluku šta žele od njega i Srbije, i da je saopšte pa će je on poštovati.

Naglasio je da ništa nikada nije rekao protiv BiH i njenog integriteta u poslednjih 11 ili 12 godina.

“Želimo dobar odnos sa Bošnjacima, najbolji odnos, istrpećemo što njihovo rukovodstvo želi da ima loše odnose sa Srbijom, jer zamislite da ih pitam zar vas nije sramota da puštate sve te laži svaki dan, kako sam snajperom gađao po Sarajevu”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je brižan zbog situacija u kojoj se nalazimo, odgovarajući na pitanje vezano za izjavu bivšeg funkcionera DS Bojana Pajtića da izgleda zabrinuto zbog pada rejtinga.

Predsednik je upitao Pajtića da li je video više istraživanja koja su sprovedena poslednjih nedelja i podsetio da je on taj koji je brinuo o rejtingu kada je bio između čeitiri i šest odsto.

indeksonline.rs/Tanjug