U sredu, 05.04.2023.godine,u sali za edukacije Doma zdravlja N.Pazar održana je radionica/sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova sa teritorije koju pokriva Zavod za javno zdravlje Novi Pazar.

Predstavnici zdravstvenih ustanova su bili rukovodioci/odgovorne osobe/glavne sestre iz Doma zdravlja Novi Pazar, Doma zdravlja Tutin, Opšte bolnice Novi Pazar, Specijalne bolnice za progresivne mišićne i neuromišićne bolesti Novi Pazar i Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar. Radionici je prisustvovalo 14 odgovornih osoba i 39 osoba koje rade na održavanju higijene u zdravstvenim ustanovama.

Tokom radionice je predstavljen Priručnik o održavanju higijene u zdravstvenim ustanovama, koji je izdat od strane IZJZ „Dr Milan Jovanović Batut“ i Unicef-a, kao i svih sedam video prezentacija o pravilnom održavanju higijene u ZU.

Cilj edukacije je prenošenje znanja i podizanje svesti o značaju adekvatne primene LZO, sredstava za čišćenje, načina održavanja higijene u zdravsrtvenim ustanovama i pravilnog upravljanja infektivnim medicinskim otpadom kod osoba koje rade na održavanju higijene.